Loslaten om de belangrijkere dingen steviger vast te pakken

Opiniestuk over het huidige HR-beleid

Winkelpersoneel vinden en binden is nooit zo moeilijk geweest. Nochtans hebben we gemotiveerde medewerkers nodig, nu meer dan ooit! Mensen die zelf verantwoordelijkheid nemen, maar ook hiervoor de bevoegdheden krijgen van de zaakvoerder en leidinggevenden… Hiervoor is er een complete ommezwaai nodig in ons HR-beleid. Probleem is vaak dat vele van onze leden al de taken die ze nu aan medewerkers toevertrouwen, ooit zelf hebben gedaan. Op die manier hebben ze een strak beeld over hoe de dingen moeten worden aangepakt, waardoor medewerkers te weinig ruimte krijgen om de job op hun eigen manier uit te oefenen. Niets is dodelijker voor de verantwoordelijkheidszin en betrokkenheid voor mensen.

Samen met UNIZO en Winkelhier creëren wij verschillende interessante én gastronomische avonden in héél Vlaanderen. Jij als retailer krijgt waardevolle tips van drie experts, Tom Noyez van NoYEZ performance, Thomas Smolders van Hartstikke en Luc Ardies van PMO, over thema's als sterker leren onderhandelen, personeelsbeleid en nieuwe technologie. 

Kan je er niet bij zijn, check hieronder dan 10 extra praktische HR-tips van onze expert Luc Ardies om gemotiveerde winkelbedienden te vinden en te binden.

foto's: copyright styn.be

Gerelateerde artikelen