PMO zorgt voor aangepaste opleidingen

stimuleer je winkelmedewerkers tot levenslang leren

Jaarlijks publiceert het Departement Werk en Sociale Economie en het Steunpunt Werk een gezamenlijk ‘Trendrapport’. Naast andere doelgroepen, gaat het rapport ook dieper in op kortgeschoolden. In 2022 was slechts 51,3% van de kortgeschoolde volwassenen aan het werk. Dat is zelfs een daling sinds de voorgaande jaren. Ook wat betreft levenslang leren (opleiding gevolgd in de laatste twaalf maanden) zijn kortgeschoolden in 2022 ondervertegenwoordigd (slechts 9,1% kortgeschoolden volgden een opleidingstraject).

PMO heeft zich gespecialiseerd om aan de hand van aangepaste ‘niet-schoolse’ en praktijkgerichte opleidingen, de zin om zich te vervolmaken opnieuw aan te wakkeren.
Luc Ardies - Voorzitter PMO

Kortgeschoolden in de detailhandel

In tegenstelling tot andere sectoren is het aandeel van kortgeschoolde jongeren in de detailhandel veel groter. Voor zelfstandige supermarkten onderzocht Buurtsuper.be eerder al dat de meerderheid van de winkelbedienden kortgeschoold is. Luc Ardies van Buurtsuper.be en voorzitter PMO: “Kortgeschoolden dragen een rugzakje mee na hun mislukte schoolcarriëre en dat heeft zijn impact op de bereidheid om ook later bijkomende opleidingen te volgen. PMO, Personeels- en Management Opleidingen BV, heeft zich gespecialiseerd om deze doelgroep, aan de hand van aangepaste ‘niet-schoolse’ en praktijkgerichte opleidingen, de zin om zich te vervolmaken opnieuw aan te wakkeren.” 

Steunmaatregelen

Dankzij heel wat Vlaamse steunmaatregelen en de Sociale Fondsen voor de zelfstandige kleinhandel en supermarkten, worden deze PMO-opleidingen tegen zéér gunstige voorwaarden aangeboden aan de werkgevers uit de detailhandel. De opleidingen worden gegeven in de winkel zelf en tijdens de openingsuren. 

Wil je meer informatie?

Heb je interesse om bepaalde opleidingen te voorzien voor je medewerkers? We zitten graag met je samen welke ondersteuning jouw winkel kan gebruiken. Ook voor meer informatie over de verschillende steunmaatregelen, helpen we je graag verder!