Zijn de winkelmedewerkers helemaal ‘mee’ met uw bedrijfsverhaal?

By 15 april 2021 Geen categorie

Zijn de winkelmedewerkers helemaal ‘mee’ met uw bedrijfsverhaal?

Vooral uw jongste winkelmedewerkers stellen vaak de ‘Waarom?’-vraag. ‘Daarom’ is dan het verkeerde antwoord, want de jongste generatie krijg je pas gemotiveerd en betrokken als ze de zin van hun engagement begrijpen. Daarom is het belangrijk dat de bedrijfsvisie niet iets is dat top down wordt uitgerold.

In een eerste fase scannen we daarom wat uw medewerkers motiveert. Waar halen ze plezier uit?

De plezierscan is een ideale sterkte-zwakte analyse van plezier en motivatie op het werk.  In een tweede fase gaan we actiegericht aan de slag om medewerkers betrokken te maken in hun eigen plezierplan.

In het plezierplan ontdekken de deelnemers :

  • wat hun job leuk of minder leuk maakt
  • wat ze kunnen doen om het voor de collega’s ook plezierig te maken en welke van hun gedragingen mogelijk tot frustraties leiden

Iedere deelnemer maakt op die manier dan een concreet Persoonlijk Plezier Plan om zijn plezier en het plezier van de anderen te verbeteren zodat er uiteindelijk een Collectieve Plezierdroom ontstaat : deze Collectieve Plezierdroom wordt tot slot op een mooie canvas gevisualiseerd zodat die in de refter op een andere gemeenschappelijke plaats kan worden uitgehangen zodat iedereen dagelijks geconfronteerd wordt met wat het werkplezier binnen de organisatie kan verbeteren.

Kris Borloo, SPAR ondernemer getuigt : “De plezierscan en het plezierplan zijn cruciaal om de betrokkenheid van de medewerkers te vergroten én hen samen te doen nadenken over hoe ze hun eigen job met plezier kunnen uitvoeren. De plezierdroom van de winkel is ideaal om zaken bespreekbaar te maken en om medewerkers een houvast te geven. Ook voor nieuwe medewerkers is het een fantastische tool om hen te laten zien wat belangrijk is voor de winkel en het werkplezier”

Maak gebruik van de werkbaarheidscheques om uw plezierdroom waar te maken.

Contacteer PMO via 02-21.22.651 of mail wendy.labie@pmocvba.be

Contacteer ons