Waarom de ene swingt en de andere slowt in tijden van post corona…

By 8 juli 2020 Geen categorie

Waarom de ene swingt en de andere slowt in tijden van post corona…

Heel wat van onze leden maken grootste plannen om in het ‘nieuwe normaal’ een aantal zaken anders aan te pakken.
10 post corona tips om medewerkers mee te krijgen in jouw veranderingsverhaal!

Wat je vooral moet vermijden:

  1. Stress en paniek: Een beetje stress is gezond en vaak nodig om zaken met de nodige urgentie aan te pakken. Maar angst is een slechtte raadgevers en verandering leidt op zich al tot stress. Zeg dus niet: ‘Als we niets doen gaan we failliet!’
  2. Te pas en te onpas met het woord ‘verandering’ zwaaien: De kans is vrij groot dat mensen eerder al veranderingsprocessen meemaakten die … grandioos mislukten.  Cynisme steekt snel de kop op.
  3. Controles en verplichtingen: diegene die het gezegde ‘Vertrouwen is goed, maar controle is beter’ heeft uitgevonden, zouden ze voor het vuurpeloton moeten zetten. Niets werkt zo verlammend!
  4. Haast en spoed: … is zelden goed, ook niet bij transitietrajecten. Geef de mensen tijd en zeker niet de indruk dat alles ineens zal veranderen. Zorg wél voor tussenstapjes en feedback momenten.

Wat moet je vooral wél doen?

  1. I have a dream: Zet een stip aan de horizon: een positief toekomstbeeld om naar uit te kijken. Zorg voor een goed en inspirerend verhaal!
  2. Warming-up: Breid stilaan de betrokkenen voor om één en ander in vraag te stellen. Maar vanuit een serene sfeer. Schep een gevoel van welbehagen en comfort.
  3. Reality time: Benoem nu de bedreigingen en haal de buitenwereld naar binnen: klantentevredenheidsonderzoek, klachten enz…  tonen aan wat de verbeterpunten zijn.
  4. Involvement: Vertrek vanuit klachten die medewerkers zelf al hebben geduid en probeer hen bij de nieuwe strategie zo maximaal mogelijk te betrekken.
  5. Focus op nieuwe kansen: Elke crisis biedt kansen en opportuniteiten die door de nieuwe situatie ontstaan. Analyseer ze en koppel ze aan persoonlijke wensen van medewerkers.
  6. Be specific: Formuleer het positief toekomstbeeld en de nieuwe kansen zo concreet en specifiek mogelijk. Doe dit zoveel mogelijk op een visuele manier.

Praktijkvoorbeelden? Bestel hier ons PMO & Lannoo Campus zakboekje of bekijk dit interview op ‘Eventplanner’.

Graag meer info over onze PMO managementopleiding ‘Me & My Team’? Informeer bij wendy.labie@pmocvba.be

Contacteer ons