Project ‘Impact op de illegale handel in België’

PMO cvba (en UNIZO Winkelraad) vertegenwoordigt de onafhankelijke supermarkten en kledingzaken in Vlaanderen. Dit betekent dat onze brancheorganisaties Mode Unie, Buurtsuper.be en ons Kenniscentrum voor de Dagbladhandel 6 van de top 10 van de meest illegaal verkochte producten vertegenwoordigen, met name speelgoed, levensmiddelen, schoenen (uitgezonderd sportschoenen), sigaretten, kleding en andere producten. Wat betreft volume vertegenwoordigen deze zes productcategorieën meer dan de helft van de illegale handel (+/- 58%). Dit brede assortiment maakt ons slachtoffer van illegale handel en daarom hebben wij een direct belang in deelname aan de strijd tegen illegale handel.

Ons project is onderverdeeld in een onderzoek en een bewustwordingscampagne.

Onderzoek

We gaan samen met een erkend onderzoeksbureau een binnenlands onderzoeksproject opzetten dat de economische impact van illegale handel op de winstgevendheid van legale verkooppunten gaat onderzoeken en kwantificeren.

Bewustwordingscampagne

Er wordt een bewustwordingscampagne opgezet, die zich op de brede consumentengroep (B-tot-C) en op de middenstand zal richten:
Consumenten moeten erop worden gewezen dat door illegale producten te kopen (en te tolereren) ze illegale handel mogelijk maken.
Winkeliers (kledingzaken, supermarkten en kiosken) moeten zich ervan bewust worden dat zij aanbiedingen van illegale producten aan de juiste Belgische autoriteiten moeten melden.

Om haar project ‘Impact op de illegale handel in België’ te implementeren, heeft PMO cvba een aanvraag ingediend en is er een toelage ​​toegekend onder PMI IMPACT, een wereldwijd initiatief van Philip Morris International Inc. ter ondersteuning van projecten die gericht zijn op de bestrijding van illegale handel en gerelateerde criminaliteit. 

95
VAN ONZE KLANTEN MAKEN GEBRUIK VAN DE KMO-PORTEFEUILLE

Contacteer ons vrijblijvend