Het belang van neurodiversiteit in jouw organisatie

By 20 maart 2023 Geen categorie

Het belang van neurodiversiteit in jouw organisatie

Onze retail sector is volop in transitie. Daarom heeft elke onderneming een diversiteit aan denkpatronen en benaderingen nodig om snel en innovatief te kunnen reageren op veranderingen. Gelukkig bestaan er veel verschillen tussen ieder individu en biedt een groep medewerkers een arsenaal aan uiteenlopende ideeën. Als we ons daar tenminste van bewust zijn.

“When you don’t have diversity in the creative process, you inevitably end up with a single, narrow perspective in the output” (Hannah Fry)

Een beter begrip van ‘neurodiversiteit’ is noodzakelijk. Wat houdt het in en waarom is het onmisbaar in jouw bedrijf? Wist je dat mensen met ADHD buitengewoon creatief, innovatief, energiek, enthousiast, eerlijk, spontaan en empathisch kunnen zijn? En dat mensen met autisme (ASS) vaak zeer detailgericht kunnen werken, eerlijk, leergierig en rechtvaardig zijn? De SERV promoot graag dit filmpje, dat één en ander wil verduidelijken.

Video is eigendom van AP hogeschool, Emino & KU Leuven (Neurodiversiteit (NL) on Vimeo)

PMO, Personeel en Management Opleidingen, is het erkend opleidingscenter van het Sociaal Fonds voor de zelfstandige kleinhandel. In samenwerking met de Vlaamse regering is het de ambitie van PMO om werkgevers en leidinggevenden te inspireren op vlak van een innovatief HR- en opleidingsbeleid

Contacteer ons