Getuigenis Lenaerts bagage & lederwaren: “Wie aan de boom schudt, krijgt vaak mooie vruchten in zijn handen, maar soms ook dode takken op zijn hoofd!”

By 24 april 2018 Geen categorie

Getuigenis Lenaerts bagage & lederwaren:
“Wie aan de boom schudt, krijgt vaak mooie vruchten in zijn handen, maar soms ook dode takken op zijn hoofd!”

PMO begeleidde Mode Unie-lid “Lederwaren Lenaerts” bij een verandertraject. Hieronder leest u de getuigenis van de ondernemer.

“Na een grondige renovatie en uitbreiding van onze bestaande winkel in 2017, waarbij we een op de toekomstgericht concept geïmplementeerd hebben, was het tijd om ook in het menselijke kapitaal te investeren.

Hiervoor deden we beroep op PMO cvba. Uit eerdere contacten bleek dat zij zich onderscheiden van de “klassieke” opleidingscentra door mee te denken met de strategie van de winkel en ook “maatwerk” te leveren.

Zo startten we het verandertraject “Coach the Coach” op waarbij we in verschillende sessies zelf op een interactieve manier geconfronteerd werden met een aantal verbeterpunten in onze organisatie, meer bepaald in het coachen van onze medewerkers.

Soms is het erg confronterend om jezelf en je leiderschapsstijl in “een spiegel” te zien. Tijd dus om op een eigentijdse en accurate manier verbeteringen aan te brengen.

Onder dynamische begeleiding van een PMO trainer/coach werden we stap voor stap “opgeleid” om op een andere manier te communiceren met onze verkoopmedewerkers. Dit resulteerde in meer betrokkenheid en meer verantwoordelijkheidszin van onze medewerkers.

Hoewel dit een bijna continu proces is, zijn we erin geslaagd om onze “directe aanpak” om te vormen tot een “aanpak met meer betrokkenheid” met als gevolg medewerkers die ’s morgens met plezier naar de werkvloer komen en een grotere voldoening uit hun job halen.

Een win-winsituatie voor iedereen.

Leo Lenaerts

Lenaerts bagage & lederwaren

Contacteer ons