Publicaties: PMO Pockets

Bij Politeia, uitgever van publicaties voor zelfstandige ondernemers en vrije beroepen, verschenen 4 titels voor retailprofessionals: Topverkoper, Cirkels van Succesvolle KMO’s, ‘Winst dichterbij dan je denkt’ en ‘Winkelpersoneel vinden, houden en motiveren’.

Bestellen kan via wendy.labie@pmocvba.be

20150429_8925969055540b98652db1

Passie komt voor de winst

‘Passie komt voor de winst’ of ‘De vier cirkels van succesvolle KMO’s’ toont aan dat lokale ondernemers mooie kansen hebben, spijts of misschien wel dankzij de huidige globalisering. Net zoals een steen die je in een vijver gooit, zet de binnenste cirkel, de zaakvoerder zelf, de volgende drie cirkels, bedrijf, medewerkers en klanten in beweging. Doorheen het boek slingert als een rode draad, het volledig uitgewerkt praktijkvoorbeeld van een West-Vlaams familiebedrijf. Dit maakt de methodiek van de vier cirkels helder en direct toepasbaar voor elke lezer.

20150428_232365130553f69732e6d5

Topverkopers

Bijna niemand wordt geboren als verkoper. Maar iedereen kan dit wel leren! Deze handige pocket voor verkopers of verkopers-in-spe focust
op verschillende aspecten, steeds vertrekkend uit de verkoper zelf (de ‘me’ in dit verhaal): ikzelf op de vloer, ikzelf in relatie tot mijn team, ikzelf in relatie tot mijn klant, en ikzelf in relatie tot mijn werkgever (bedrijf). Met tal van tips, tricks, oefeningen en voorbeelden uit de praktijk wordt dit boekje een bijbel voor iedereen die op de (verkoop)vloer staat.

20150428_564522928553f69e6a3bd0

Wat als de chef niet meer uit zijn keuken komt?

Onze economie is in een neerwaartse prijsspiraal terechtgekomen. Wat vandaag goedkoop is, is morgen te duur. Bijna de helft van onze levensmiddelen wordt in discounts gekocht. Veel meer dan de helft van onze mode artikelen en elektronica is afkomstig van lageloonlanden. Het marktaandeel van de supermarkt discounts en goedkope huismerken is nooit zo groot geweest. Iedereen jaagt iedereen op om de verkoopprijzen voortdurend te verlagen. Ten koste van de rendabiliteit … Onze economie dreigt in een ‘Race to the Bottom’ terecht te komen! Hoe kan een kmo zich daar tegen wapenen? Een denkpiste.

20150427_1233873158553e4889ac363

Winst dichterbij dan je denkt

Deze pocket focust op het & nanciële luik van ondernemerschap. Kan je onderneming overleven? Waar zit groei in verkopen en winst? Wat is winst trouwens? Hoe zorg je dat die winst de genomen risico’s en gemaakte investeringen fair vergoedt? Op welke deelactiviteiten zit het rendement goed en waar moet ingegrepen worden? Met dit boekje leer je op een eenvoudige manier het verschil tussen omzet, winst en rendement kennen. Je zal enkele basisprincipes bij de prijsbepaling ontdekken, maar evengoed de impact van een degelijk voorraadbeheer.

20150427_905933356553e47c8ac475

Winkelpersoneel vinden, houden en motiveren

Worstelt u als retailer ook zo met uw personeelsbeleid? Mensen vinden, houden, en vooral motiveren, lijkt het moeilijkste wat er is. Maar is dat ook effectief zo? Wat is het geheim van de winkeliers die er wél in slagen het beste uit hun medewerkers te halen en daardoor te excelleren in kwaliteit en klantvriendelijkheid? In deze retailpocket gaan we samen met u op zoek naar de antwoorden. We helpen u heel concreet uw eigen personeelsbeleid naar een hoger niveau te tillen, zodat ook uw medewerkers met meer enthousiasme en inzet op de winkelvloer staan.

95
VAN ONZE KLANTEN MAKEN GEBRUIK VAN DE KMO-PORTEFEUILLE

Contacteer ons vrijblijvend