Bespaar op uw energiefactuur

WAT? 

Een praktijkgerichte interactieve opleiding om de energiefactuur in uw zaak te verminderen.

VOOR WIE? 

In de eerste plaats bestemd voor de supermarktuitbater en/of de leidinggevende(n) die de energiefactuur opvolgt in uw supermarkt. Eventueel in een latere fase ook de vaste medewerkers die gesensibiliseerd kunnen worden om zuinig om te gaan met energie.

WAAR EN WANNEER? 

Deze sessie gaat door op het winkelpunt en duurt een halve dag. We vertrekken vanuit de energiefactuur, maar eventueel aanvullend ook op basis van een korte rondleiding in de winkel. De energiefactuur wordt geanalyseerd en een leveranciersvergelijking wordt achteraf desgewenst aangeboden. Onze energie-adviseur gaat op zoek naar concrete verbeterpunten en praktische tips. Specifieke info wordt indien nodig achteraf nog ter beschikking gesteld

HOE? 

De opleiding vertrekt vanuit de concrete vraagstelling van de supermarktuitbater. Hij definieert op voorhand zijn vragen en bepaalt rond welke thema’s hij in eerste instantie wenst geïnformeerd te worden. Op basis van het plaatsbezoek kunnen uiteraard nog bijkomende aspecten aan bod komen.

Een greep uit mogelijke thema’s:

  • Besparen op uw energiegebruik
  • Quick wins voor uw winkel
  • Evaluatie van uw energiefactuur
  • Prijsvergelijkingen energieleveranciers en offertes
  • Bedrijfsinvesteringen
  • Subsidiekanalen
  • Zelf energie opwekken in uw bedrijf
  • Distributie en levering
  • Regelgevend kader

DOOR WIE? 

Onze onafhankelijke Buurtsuper.be energie adviseur Michel Van Gorp. Hij was gedurende vele jaren milieu-en energieadviseur bij UNIZO en is nu werkzaam als consultant en docent bij diverse instellingen en organisaties.intunen op de individulele noden van elk deelnemer vormen haar grootste troeven. Zijn ervaring als trainer heeft hij tot nu toe bewezen zowel binnen kleine KMO’s als bij grote retailers.

CONTACT

wendy.labie@pmocvba.be – 02 212 26 51

De opleiding is zeer nuttig voor ondernemers om eens te gaan kijken hoe je het beste kan besparen op uw gas en elektriciteit rekening waar heel veel mensen toch niet altijd op letten. Michel zoekt samen met je uit wat je kan doen om te besparen en waar je misschien kan investeren om uiteindelijk te kunnen gaan besparen.
Wijzelf kennen hier natuurlijk niet alles van om het nog niet over de details te hebben, wat Michel dus zeker wel weet. Ik zou de opleiding zeker promoten aan andere ondernemers.

Sander MinnenGroup Minnen: Delhaize Hechtel, Eksel, Bolderberg en Veltem.